Chec cu capsuni si malai

de Corinuta in Prajituri, 8 Mai 2011 | 8235 vizualizari

 

Asteptand primavara :)) am facut un chec cu capsuni si malai tare bun, din care fii-mea a cerut portie dubla :D

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 canita zahar
  • 70 g iaurt
  • 4 linguri ulei sau unt topit
  • 2 canite faina sau faina integrala
  • 1/2 canita malai
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 canita cu capsuni taiate cubulete
  • 3-4 capsuni pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu capsuni si malai:

Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si acesta din urma se topeste (cca 5 minute), apoi se adauga uleiul cate o lingura, iaurtul si se mixeaza bine. Se amesteca faina cu malaiul si cu praful de copt, apoi se adauga la oua cate putin pana se incorporeaza tot.

Se preancalzeste cuptorul, se unge si se tapeteaza cu faina o tava de chec. Se incorporeza usor capsunile cubulete in aluat si se toarna in tava. Se feliaza cateva capsuni si se insira pe mijloc, pe lungime. Se coace 30-40 de minute la 180 de grade; incercati cu scobitoarea, daca iese curata din blat e copt.

Dupa ce s-a racit se scoate din tava si se poate servi cu frisca sau piure de capsuni.

Pofta buna!

Inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu capsuni si malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Corinuta 1

09.05.2011, 15:38

Multumesc, din asta mai am, va servesc cu o feliuta!

Bucataras Medi 1

12.05.2011, 11:02

cu capsuni................mmm...............

Corinuta 1

20.05.2011, 18:47

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine